Age of Empires IV var ett av Microsofts största spel 2021, men titeln släpptes exklusivt på PC. Det ser dock ut som att det kan förändras inom en snar framtid, eftersom en version för Xbox-plattformar enligt uppgift har upptäckts på Microsofts Insider Hub. Enligt Twitter-användaren @ALumia_Italia är ett spel med kodnamnet “Cardinal” listat för intern testning. Cardinal är namnet som Microsoft använder internt för spelet, vilket kan tyda på att en konsolsläpp kan vara på gång. Tills vi får officiellt besked kommer läsarna vilja ta detta med en nypa salt!

Age of Empires IV släpptes i oktober, både som återförsäljare och på Xbox Game Pass för PC. Med tanke på att spelet har utvecklats av Xbox Game Studios är det nästan garanterat att det kommer att finnas tillgängligt på Xbox Game Pass för konsol om det tillkännages för Xbox Series X. Game Pass har varit ett utmärkt sätt att introducera spelare till franchiseavtal och titlar som de kanske inte hade försökt annars. Age of Empires IV på Game Pass kan på samma sätt uppmuntra många spelare att kolla in en av Microsofts längsta franchise.

Age of Empires-serien har pågått sedan 1997 och sålt miljontals exemplar över hela världen. Trots den enorma framgången har serien övervägande förblivit exklusiv för PC genom åren. En PlayStation 2-port av Age of Empires II släpptes 2001, medan en Nintendo DS-spin-off kom ut 2006. Serien har dock aldrig funnits på en Xbox-konsol. Om Age of Empires IV verkligen är under utveckling för Xbox-plattformar kommer förhoppningsvis ett officiellt tillkännagivande att göras snart. Än så länge får fansen bara vänta tålmodigt!

Age of Empires IV finns nu tillgänglig på PC. Du kan kolla in all vår tidigare täckning av spelet här.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.