Windows 11 ger Auto HDR, som först presenterades på Xbox Series X | S -konsoler, till datorn. Komponenten lovar att få mer rutinerade titlar att se lika briljanta och dynamiska ut som mer aktuella HDR-livskraftiga leveranser utan en betydande träff på utförandet. Det är säkert att PC -spelare tittar på ett steg upp till Windows 11. Är det värt att ta hoppet?

Vi har fördjupat oss i Windows 11: s Auto HDR för att hitta rätt svar. Här är början och slut du behöver veta, från utrustningen du behöver till hur du konfigurerar den, tillsammans med bildkvalitetskorrelationer med komponenten på och av, och undersökningar av hur Windows 11: s Auto HDR ser till formuläret som presenteras på Xbox. Vi borde dyka in.

Här är hur du får Windows 11 för billigt (i alla fall gratis)

Den mest effektiva metoden för att använda Auto HDR

Auto HDR är ett standardelement i Windows 11 och är tillgängligt när hög kraftfull räckvidd (HDR) är påslagen. Auto HDR -vändningen finns i Display -menyn nära HDR -omkopplaren. (Här är en bit för bit manual för att slå på Auto HDR i Windows 11.) Vissa spel kommer att få dig att slå på Auto HDR när det skickas om elementet är avstängt.

Du kan också aktivera Auto HDR via Windows Game Bar. Tryck på Windows + G -tangenterna för att höja spelfältet, välj Inställningar (adresserad med en prylsymbol) och öppna sedan spelfunktioner. Välj Använd Auto HDR med upprätthållna spel för att aktivera Auto HDR.

Windows 11 HDR -inställningar

Du kommer att spåra Auto HDR -omkopplaren i HDR -delarna i Windows 11: s presentationsinställningar.

Thiago Trevisan/IDG

Du kommer också att se ett HDR Intensity -val. Välj detta för att öppna ett reglage som låter dig uppgradera eller minska HDR -påverkan. Jag upptäckte i det stora hela att Auto HDR var bäst på fokuserad energi, men det här kunde se alltför skarpt ut då och då.

WINDOWS 11 AUTO HDR KOMMER OCKSÅ OCKSÅ PÅ TV -apparater

TCL 55-tums 6-serie 4K UHD Dolby Vision HDR QLED Roku Smart TV

TCL 55-tums 6-serie 4K UHD Dolby Vision HDR QLED Roku Smart TV

Bästa priser idag: $ 695,00 på Amazon

Medan Auto HDR kommer att hantera alla HDR -skärmar, är fördelarna beroende av din skärm. HDR -skärmar är inte svårfångade, men de flesta HDR -skärmar är ganska hemska vid HDR. Större delen förmedlar en ytterst extrem briljans på cirka 400 nits, bästa fallscenariet och finansiella planmodeller faller regelbundet under det. Sektionsnivå HDR -skärmar har dessutom ett tunt skuggningsintervall som inte kan visa hela omfattningen av HDR -ton. Vår manual för HDR på datorn avslöjar allt du behöver tänka på innovationen, inklusive vad du ska söka efter i en HDR -skärm.

Jag använde Samsungs toppmoderna Odyssey G9 Neo super-ultrawide för de allra flesta av mina tester, men jag gav också Auto HDR ett skott Acers finansiella plan väl disponerad XV340CK ultrawide. XV340CK upprätthåller HDR -ingång men kan inte nå 400 nits prakt. Därefter ser HDR i allmänhet extremt tråkigt ut och visar inte mycket detaljer. Auto HDR löser inte problemet. Du behöver en stark HDR -skärm för att se en förbättring.

Hur Auto HDR fungerar

Auto HDR använder en beräkning för att bryta ner en standard kraftfull räckvidd (SDR) -bild och konvertera den till HDR. Beräkningen tar särskild hänsyn till SDR -luminansinformation. Betrakta det som att skala upp en bild till ett högre mål, dock med luminansinformation snarare än mål.

Fortfarande förvirrad? Undersök Jeff Grubbs inkludering av Auto HDR på Xbox Series X, som innehåller HDR -värmekartfilm från HDR -mästaren Adam Fairclough (annars känd som EvilBoris). HDR -värmekarta -filmen ger en känsla av den råa luminansinformationen som Auto HDR använder för att hjälpa prakt och generellt kontrast.

Auto HDR fungerar på arbetsramnivå, så alla spel är livskraftiga med Auto HDR. Den främsta begränsningen som noteras av Microsoft är att ett spel ska upprätthålla DirectX 11 eller DirectX 12 för att ge Auto HDR möjlighet. Jag fann dock att titlar som inte upprätthåller DirectX 11 eller 12 verkade fungera – eller i alla fall verkade vara unika. Microsofts dokumentation är suddig på denna punkt.

INNEHÅLL som stöds

Varje IT -kompetent är “i” säkerhet.

Stöds av Cisco

Uppenbarligen finns det verkligen många spel du kan använda med Auto HDR. Komponentens väsen säkerställer inte att den fungerar korrekt eller fungerar på din erfarenhet. Microsoft kör inte ett Auto HDR-bekräftelseprogram och dess myndighetsdeklarationer som omfattar Auto HDR kommer i allmänhet att nollas på spel från Microsoft-besatta studior. Det är vilda västern som sådan: Auto HDR kommer konsekvent att vara ett val om du har Windows 11, men det kanske inte har den planerade effekten.

Försök dock att inte låta det avskräcka dig. Auto HDR verkar fungera bra med de flesta av dagens spel, och om det inte gör det kan du i princip stänga av det.

Auto HDR -bildkvalitet prövad

Microsoft har investerat mycket energi i Auto HDR. Ändå fungerar det som publicis

ed?

För att upptäcka försökte jag några spel på Samsungs Odyssey G9 Neo -skärm. G9 Neo är en ultrabred Mini-LED-skärm som har den största höjdpunkten på 2000 nits i HDR-innehåll och, i mina tester, utan större stretch kan stödja mer än 600 nits i lysande scener. Det är ett otroligt beslut för att ha effekten av Auto HDR.

Jag använde en DSLR -kamera för att ta bilder av skärmen med Auto HDR i verkliga livet. Detta är verkligen inte ett idealiskt arrangemang. Kamerans fotografier är inte i HDR -design och om du läser detta på en dator är det förmodligen inte en undersökning på en HDR -skärm. Detta dämpar effekten. I alla fall ger fotografierna en illustration av vad du kan förutse.

För att se skärmdumparna mer detaljerat, högerklicka på dem i ditt program och välj “öppna bild i ny flik”.

Period of Empires II: Definitive Edition

Remastern av Age of Empires II är utan tvekan ett optimalt spel för Auto HDR, vilket definitivt är varför jag behövde försöka det. Ursprungligen levererat 1997, detta vanliga tema med konstant metodspel behöver pråliga sprängningar eller mystiska stavningseffekter.

Time of Empires II Auto HDR

Automatisk HDR avstängd

Matt Smith/IDG

Time of Empires II Auto HDR

Auto HDR på

Matt Smith/IDG

Det finns väldigt lite att se här. De två fotografierna ser praktiskt taget oskiljbara ut, med bara ett diskret lyft i briljans Auto HDR påslagen. De flesta spelare skulle kämpa med att veta om komponenten var på eller av.

Mitt verkliga intryck av spelet var som det du hittar på fotografierna, men jag upplevde ett problem som du inte kan se. Menyer och staplingsskärmar levererades med ögonbrännande prakt när Auto HDR slogs på. Detta är en känd nackdel med Auto HDR.

I allmänhet gör Auto HDR inte mycket för Age of Empires II: Definitive Edition. Vi borde fortsätta med fler lovande spel. Detta belyser begränsningarna för Auto HDR. Det är en beräkning, inte trolldom, och kommer att ha mindre effekt i spel med inte många scener med hög kontrast.

Last Fantasy XIV

Last Fantasy XIV är ett spel som accepterar en prydlig show med hög kontrast. Ursprungligen levererad på PlayStation 3 och PC, upprätthåller inte spelets motor HDR och verkar långsökt för att snart få en HDR-uppdatering. Auto HDR, du är min största förväntan!

Last Fantasy XIV Auto HDR

Automatisk HDR avstängd

Matt Smith/IDG

Last Fantasy XIV Auto HDR

Auto HDR på

Matt Smith/IDG

Helt enkelt Auto HDR förändrar inte spelet alls, ens undersöker denna scen med hög kontrast. Titta noga, men du kanske ser Aether -pärlan, omgiven av en blå glans, visar mer detaljer med Auto HDR. Strålkastarna visas också mindre släckta. Äntligen tror jag att Auto HDR visar något mer differentiering generellt. Tråkiga regioner verkar mer oklara och mer lysande regioner mer fantastiska, men båda håller detaljer.

Jag såg dessutom att stavningseffekter hade mer slag med Auto HDR påslagen. Trollformler gjorda av min White Mage verkade toppa med en högre extrem extrem luminans. Stavningseffekter såg mer karakteriserade och effektiva ut.

Auto HDR: s problem med att stapla skärmar och menyer kvarstår. Last Fantasy XIV, som de flesta MMORPG, har massor av menyer. De med en mer lysande show, som liknar guiden, kan visa sig alltför fantastiska när de öppnas i ett allmänt tråkigt klimat.

Mina känslor för Auto HDR i Final Fantasy XIV blandas. Jag gillar den extra bedövningen av stavningseffekter som, på en anständig HDR-skärm som Samsung Odyssey G9 Neo, ger ögonbrännande resultat. Sammantaget är den allmänna förbättringen helt enkelt okej. Auto HDR är bättre, men jag skulle kunna leva med eller utan det.

Radiance: Reach (från Halo: The Master Chief Collection)

Radiance: Master Chief Collection innehåller HDR -stöd på Xbox, men HDR stöds inte på datorn. Det lämnar PC -spelare utan beslut förutom att stanna kvar med Auto HDR. Lyckligtvis är resultaten i Halo: Reach stark.

Radiance Reach Auto HDR

Automatisk HDR avstängd

Matt Smith/IDG

Radiance Reach Auto HDR

Auto HDR på

Matt Smith/IDG

Dessa fotografier visar en omisskännlig skillnad i allmän differentiering. Solen som går upp någonstans långt borta verkar mer lysande på himlen. Rikta din koncentration mot närmare syn, men du kommer att se mer djupgående i personens armar och vapen.

Jag gillar hur Auto HDR hanterar skjutvapenens ammunitionsshow. Det visar nivå i SDR -skottet, som om det är ett dekal som fastnar på skjutvapnet istället för en skärm som är inbyggd i det. Auto HDR åtgärdar detta problem, vilket ger en känsla av djupgående som gör att skärmen verkar vara inställd i materialet runt den.

Det finns en igenkännlig expansion i skuggning och briljans i gryningen. SDR -fotot ser bra ut, men Auto HDR tänds och ger ton till dimman som snabbt omger gryningen utan att förlora subtilitet. Det skildrar bättre den slående glansen du ser när du tittar på en gryning (eller skymning, i verkligheten.

Det är inte alla upplyftande nyheter. Auto HDR är ett omisskännligt jag

förbättrad i spelet, men komponenten påverkade i motsats spelets gränssnitt. Corona: The Master Chief Collection spelar förlevererad video i spelets menyer. Genom att använda HDR fick man makroblockerande antikviteter i den här videon. Detta inträffade med automatisk HDR på eller av. Det är en liten olägenhet, men ändå en som du vanligtvis kommer att uppleva när du utforskar spelets flerspelarmatchningsmenyer.

Skyrim Special Edition

Skyrim ber om HDR samtidigt, chockerande för fans, levererades mycket länge innan HDR öppnade sig. Faktum är att även den kommande Skyrim Anniversary Edition vann�

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.