Efter deras finansieringsrunda för 10,5 miljoner USD (7,93 miljoner GBP) tidigare i november, pratar ExchangeWire med Shrapnels chef för studion Don Norbury om hur utvecklaren kommer att använda investeringen och hur blockchain-aktiverat spel kommer att utvecklas.

Hur kommer finansieringen att användas för att utveckla Shrapnel? Hur skiljer sig produktions- och utvecklingscykeln för en blockchain-aktiverad titel från den för konventionella spel?
Efter att precis ha samlat in 10,5 miljoner USD (7,93 miljoner GBP) från investerare i toppskiktet, inklusive Griffin Gaming Partners, Polychain Capital och Forte, som också erbjuder teknisk support till vårt team, kommer vi att använda denna finansiering för att fokusera på att bygga vårt team och uppnå den tekniska utvecklingen som gör det möjligt för Shrapnel att omforma formen för AAA-spel. Vårt huvudmål är att tillhandahålla den bästa möjliga användarupplevelsen och att säkerställa att det finns olika stilar av engagemang baserat på olika spelares behov. Vi har byggt ett team av otroliga individer som tillför en mängd erfarenhet till bordet, och vi ser fram emot att växa detta team ytterligare under de kommande månaderna.

Produktions- och utvecklingscykeln för ett blockchain-aktiverat spel skiljer sig genom att det finns mycket mer samhällsengagemang, vilket kommer att innehålla möjligheten att rösta på tillgångsutveckling och NFT-transaktioner. Vi är fast beslutna att se till att vårt community spelar en stor roll i vår utvecklingsprocess, och kommer att se till att de kan bidra och föra diskussioner med det kreativa teamet, snarare än en traditionell storslagen avslöjande när spelet är klart. Vi vänder på den traditionella färdplanen för AAA-meddelandet.

Hur kommer kryptobaserade tillgångar att förändra spelet och användarupplevelsen för spelaren? Vilka nya möjligheter erbjuder dessa tillgångar som inte kan användas av traditionella spel?

Blockchain- och kryptobaserade tillgångar har potential att förändra spelindustrin, eftersom de gör det möjligt för användare att låsa upp tillgångar och kapital utanför själva spelet. Traditionellt växlar spelare ofta pengar utanför spel i den verkliga världen genom forum och sociala medier, vilket tar värdet ur spelet. På Shrapnel vill vi skapa en värld av verklighet för spelare. Ungefär som traditionella spel finns det sätt att uppgradera eller köpa in. Men kryptobaserade tillgångar tillför värde till spelarnas upplevelse i spelet, såväl som genom att driva på en spirande skaparekonomi genom NFT, vilket möjliggör en sann känsla av ägande som är mer hållbar än tidigare sett i spelindustrin. Detta är en monumental utveckling som vi tror snart kommer att omfamnas, eftersom den öppnar upp en ny värld av möjligheter för spelare och kreatörer.

Hur kommer Shrapnel att skilja sig från andra blockchain-aktiverade titlar, såväl som från traditionella AAA-skjutspel?
Shrapnel kommer att vara ett extraktionsliknande spel, där spelare kan modifiera och omforma spelet som de vill. När vi ser tillbaka på spel i det förflutna är modding något som alltid är extremt populärt och vi ville modernisera idén, föra tillbaka den på ett nytt och förbättrat sätt. Vi fokuserar på att utveckla Shrapnel för att ge användare möjlighet att skapa sina egna versioner av spelet, med möjlighet att göra egna patchar och NFT:er. Detta kommer att bygga på vårt mål att ha en oöverträffad användarupplevelse, samtidigt som de skapar olika stilar av engagemang för spelare när de går in i Shrapnel.

Till skillnad från andra blockchain-aktiverade spel kommer Shrapnel att säkerställa att spelare inte behöver ha en djup förståelse av krypto- och blockchain-utrymmet för att kunna engagera sig. Vi är nedsänkta i blockchain-infrastrukturen för att ta bort all oro som spelare kan ha, såsom kryptoplånböcker. Många andra spel i rymden har fokuserat på NFTs snarare än blockchain-teknologin i sig. Vi är här för att ändra på det, och genom att göra det kommer vi att skapa mer njutning för spelare och skapa ett självförsörjande ekosystem, snarare än en inriktad tratt som andra i branschen.

Vilka utmaningar står blockchain-tekniken inför, både i videospelsindustrin och längre bort? Hur kan utvecklare säkerställa att deras kryptoekonomier är hållbara?

För närvarande är en av de största utmaningarna bristen på förståelse för blockchain- och kryptovärlden. För att få en bred användning av blockchain måste många utveckla en djupare förståelse för vad den kan erbjuda, vilket i sin tur skulle eliminera alla bekymmer de kan ha. För blockchain-spel, eftersom vi fortfarande är i sitt begynnande skede, kommer det naturligtvis att finnas en inlärningskurva. Vi tar itu med detta genom strategiska partnerskap och investerare, som Forte, som kan eliminera svårbegripliga aspekter som vissa spelare kanske inte har stött på; till exempel efterlevnad eller inrättande av kryptoplånböcker. Intresset för blockchain-utrymmet, särskilt under det senaste året, har spridit ryktet över hela världen, och vi vill bygga vidare på detta genom att erbjuda vägar till kryptoutbildning för alla aktörer och ekosystemdeltagare.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *