STOCKHOLM (Reuters) – En brand på ett lastfartyg som fraktade timmer utanför Göteborg på Sveriges västkust var fortfarande inte under kontroll på söndagen efter mer än 24 timmar, uppger myndigheterna.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) sa att de hade skickat två helikoptrar samtidigt som flera andra myndigheter och organisationer, inklusive Kustbevakningen, också bekämpade branden.

Fartygets last, timmer, hade fattat eld på lördagen och medan själva fartyget inte brann var branden svår att släcka, säger MSB i ett uttalande.

“Fartyget innehåller stora mängder bränsle och MSB har påbörjat förberedelser för att kunna stödja med resurser i händelse av en potentiell läcka”, stod det.

Besättningen på 17 personer hade inte evakuerats från fartyget, rapporterade nyhetsbyrån TT. Det gav namnet på fartyget som

Almirante Storni som, enligt Refinitiv Eikon-data, seglar under liberiansk flagg.

“Vi kan inte säga att branden är under kontroll, men den har åtminstone inte spridit sig”, sa en talesperson för kustbevakningen till TT och tillade att arbetet kan fortsätta i flera dagar.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.