En esport-kurs utformad för att träna nästa generation av online-idrottare är på jakt efter en föreläsare som ska leda den.

Bristol Robins Foundations tvååriga BTEC-diplom är i samarbete med BELONG Gaming-arenorna.

Eleverna kommer att lära sig hur man skapar sina egna e-sportevenemang, hur man skapar ett varumärke och merchandise och får regelbunden e-sportcoachning.

De kommer också att ges chansen att tävla varje vecka i ett antal brittiska e-sporttävlingar.

Esports, även känd som elektronisk sport, är en tävling mellan videospelsspelare och kan äga rum över en mängd olika spel från traditionella sporter som fotboll och basket till mer fantasy-tema som League of Legends.

Syftet med kursen är att ge studenter som har ett stort intresse för e-sport möjlighet att uppleva och ta del av att förstå de stora möjligheterna inom branschen.

“Miljard dollar industri”
Esportsspelaren Harry sa att han har spelat sedan han var sex år gammal.

“Det började när jag spelade en äldre version av Minecraft. Sedan gick jag vidare till shooters och RPGs och det har fortsatt sedan dess,” sa han.

“Kursen är intressant. Det var min mamma som berättade om kursen efter att hon sett en annons för den och sa att det skulle vara ett bra tillfälle för mig.”

Han sa att han såg fram emot att umgås med andra människor på kursen och i yrket “som kommer från alla andra grenar av livet för att spela ett spel”.

“Jag vill ha möjligheten att bli professionell eller inspirera andra att bli professionell,” tillade han.

Bristol Robins Foundations utbildningschef Polly Wardle sa att hon vill att kursen ska “inspirera lokalbefolkningen”.

“Människor kan lära sig värdefulla färdigheter inom e-sport”, sa hon.

“Esport växer exponentiellt, det är en miljardindustri. Det kommer att finnas jobb om tio år i branschen och vi vill ligga längst fram på den kurvan.”

Kursen kommer också att lära ut psykologi, event management och spelföretagande, utformade för att förbereda unga människor för anställning inom sport-, affärs- och fritidsindustrin.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.