Sverige fortsätter sin fantastiska segersvit genom att slå Finland i finalen i Damernas VM i innebandy (WFC) med Emelie Wibrons övertidsmål. Detta var Sveriges 8:e raka WFC-guld.

Finalen blev en tät kamp som gav åskådarna på IFU Arena i Uppsala allt de kom för. Ellen Backstedt gjorde Sveriges öppningsmål redan efter en minut och Sverige ledde med 3-1 efter första perioden. Finlands bästa spelare var återigen Veera Kauppi som kunde hålla sitt lag kvar i matchen genom att reducera Sveriges ledning till 3-2 med sitt andra mål. Så här var ställningen efter två perioder.

Tredje perioden blev en riktig thriller, när finska Sara Piispa kvitterade på powerplay. Men då kunde inget av lagen utnyttja sina powerplay-möjligheter och matchen skulle avgöras på förlängning. Emelie Wibron var den spelade som avgjorde matchen för Sverige med sitt guldmål på 62.35, Maja Viström gav assisten.

För Finland var WFC-silvret en förbättring från förra WFC 2019 då de slutade trea.

Final FIN – SWE 3-4 ot
Bästa spelare: Veera Kauppi (FIN) & Maja Viström (SWE)
Spelstatistik final

Schweiz tar brons

I bronsmatchen spelade Schweiz mot Tjeckien. Schweiz dominerade i starten och ledde med 2-0 efter första perioden. Tjeckien hade sin fart i inledningen av den andra perioden när de gjorde två snabba mål och jämnade ut till 2-2. Schweiz var fortfarande starkare idag och vann matchen med 5-2.

Corin Rüttimann (SUI) som gjorde två mål i finalen är damernas bästa målskytt genom tiderna med totalt 56 mål.

Bronsmatch CZE – SUI 2-5
Bästa spelare: Martina Repkova (CZE) & Brigitte Mischler (SUI)
Spelstatistik bronsmatch

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.