Danmark tillåter restriktionsfritt inträde för Portugal

De danska myndigheterna har meddelat att resenärer som kommer till landet från Portugal, Sweden, Liechtenstein och flera andra regioner i Frankrike och Grekland nu kommer att tillåtas restriktionsfritt inträde eftersom de har flyttats till den gröna listan. Som inkluderar länder som anses säkra utifrån deras epidemiologiska situation COVID-19.

Ett sådant tillkännagivande, som gjordes av Danmarks utrikesministerium, togs i linje med de senaste siffrorna från Statens Serum Institut och trädde i kraft i går, den 9 oktober, rapporterar SchengenVisaInfo.com.

Med undantag för Portugal, Sverige och Liechtenstein är regionerna som blev gröna i går följande:

Baserat på de nuvarande regler som Danmark har, kan alla resenärer från ett av de grönlistade länderna och regionerna som har vaccinerats mot COVID-19-sjukdomen eller återhämtat sig från den under de senaste sex månaderna nu komma in i Danmarks territorium utan att behöva följ alla inträdesregler.

Ett sådant beslut innebär att de inte är skyldiga att testa före eller efter inresan. Dessutom är de också undantagna från självisoleringsregeln.

Danmark tillåter restriktionsfritt inträde för Portugal

När det gäller danskar som planerar att resa utanför landet noterade ministeriet att de nu kan resa till ett av de länder och regioner som nyligen har lagts till på den gröna listan utan att behöva genomgå COVID-19-testning när de återvänder till Danmark, oavsett deras vaccinationsstatus.

”Liechtenstein, Sverige och Portugal samt regioner i Frankrike och Grekland blir gröna i reseguiderna. Det betyder att icke-vaccinerade danska turister kan åka på semester till dessa områden utan att behöva testas när de återvänder till Danmark, heter det i uttalandet från ministeriet.

Dessutom meddelade samma ministerium att Litauen sedan igår är en del av den gula listan, vilket innebär att ovaccinerade och oåterkallade resenärer som når Danmark från detta land måste genomgå COVID-19-test efter inresa. Däremot tillåts helt vaccinerade och återhämtade litauiska resenärer restriktionsfritt inträde.

I likhet med förra veckan såg myndigheterna till att lyfta fram att danskarna nu kan resa till de flesta länder och regioner världen över.

Danmark tillåter restriktionsfritt inträde för Portugal Sweden

Dessutom, förutom länderna inom EU och Schengenområdet, är många andra tredjeländer. Inklusive populära internationella vinterdestinationer, nu en del av Danmarks orange lista, som består av medellånga länder när det gäller COVID-19-situationen, vilket innebär att resor till dessa områden är inte längre avskräckt.

Du kan läsa: Sweden Avbryter Moderna

Alla har dock uppmanats att kontrollera inresereglerna och restriktionerna i destinationslandet innan de reser för att undvika besvär.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *