Minecraft är fyllt med fan-gjorda monument till andra spel. Det är inte ovanligt att se spelare ägna hundratals timmar åt att återskapa välbekanta städer eller städer i en-till-en-skala, och det finns gott om officiella texturpaket från Mojang för att locka kreativitet. Då och då kommer det ändå något som lyckas blåsa bort oss.

Doomed: Demons of the Nether är en Minecraft-äventyrskarta som lånar inspiration från de senaste Doom-spelen. Det har varit på gång sedan mars 2020, och det kommer ut imorgon (8 januari). Du får en enspelarkampanj med nivåer genom Mars, UAC Facility, The Foundry och The Nether tillsammans med anpassade 3D-modellerade och programmerade vapen och förmågor, bosskamper och film. Även om skaparen Sibogy hämtade massor av inspiration från Doom 2016 och Eternal, är de dock angelägna om att betona att Doomed är mycket sin egen grej.

“Det är dock inte en copy-paste; nivådesignen är helt annorlunda och kommer att ge något nytt även för personer som redan har spelat de andra Doom-spelen, säger Sibogy. “Jag ville inte göra en 1:1-kopia eftersom du lika gärna kan spela Doom vid den tidpunkten. Om något verkade roligt försökte jag implementera det.”

Sibogy uppskattar att han tillbringade cirka 1 200 timmar på att få ihop allt under två år. Den upptagna Minecraft-byggaren jobbar heltid med IT, så allt måste komma från fritiden. Även om de har gjort massor av resurspaket och andra kartor baserade på saker som samarbetspussel och Call of Dutys Zombies-läge, är Doomed det största projektet som Sibogy har tagit på sig hittills. Det ställer naturligtvis till utmaningar.

“Minecrafts begränsningar var de största utmaningarna,” förklarar Sibogy. “Vissa saker var inte riktigt genomförbara att implementera, som tuffa eller glory kills. En av de största utmaningarna i utvecklingen var den sista ikonen för sin chef, som tog två månader av sig själv. Helt skräddarsydd inklusive hitboxar, 3D-modeller, AI/beteende och massor av animationer.”

Sibogy berättar att de är mer eller mindre färdiga med kartan och ivriga att släppa den, även om en frestelse dröjer att göra en “fristående karta med ett oändligt läge med vågor av demoner”. Det kan dock visa sig vara svårt på grund av Minecrafts “begränsade AI-räckvidd”.

Du kan kolla in den Doom-inspirerade äventyrskartan på PlanetMinecraft när den går live, om du känner för det. Det finns också en livlig community på Discord som du kan gå med i om du vill hålla dig uppdaterad med vad som händer.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.