Evergrande har ont om Sweden med

China Evergrande Groups finansiella elände har spridit sig över till Sverige, med en enhet i företagets elfordonsarm i samtal för att hitta nya backers efter att ha minskat 300 jobb.

“Jag agerar som om det inte kommer att fungera med Evergrande”, säger Stefan Tilk, vd för National Electric Vehicle Sweden AB, i en intervju. “Därför har vi inlett diskussioner med nya avsedda ägare eller projektfinansiärer.”

Avser Evergrande Woes som sprids till Sverige med EV -enhet som söker nya ägare Han vägrade att namnge dem med hänvisning till sekretessavtal.

Den kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrande kämpar för att hålla sig flytande eftersom den tävlar med mer än 300 miljarder dollar i skulder. Nedfallet har krusat genom Kinas ekonomi och globala finansmarknader, och dess EV-listade EV-arm står också inför en kamp för överlevnad.

Evergrande har ont om Sweden med

Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd. har nyligen missat löneutbetalningar till vissa anställda. Hamnat efter med betalande leverantörer och till och med stoppat gratis luncher för arbetare vid sitt forskningscenter. Så sent som i april värderades den till mer än Ford Motor Co., innan en kraftig nedgång som har utplånat nästan 83 miljarder dollar i marknadsvärdet.

Evergrandes EV -enhet har slutat betala personal, fabriksleverantörer (No More Free Lunch for Evergrande NEV Staff as Coffers Run Dry)

NEVS, som den svenska enheten vet, meddelade i augusti nästan hälften av sina 670 arbetare vid den tidigare Saab -fabriken i Trollhättan. Det finns “ingen större aktivitet” i anläggningen, sa Tilk.

Evergrande -situationen utlöste beslutet, säger han. “Det här är saker jag hade velat göra ett tag, men nu blev det nödvändigt, eftersom Evergrande inte längre kan finansiera oss.”

Tilk sa att hans enhet fortfarande har pengar att betala sina arbetare. ”Vi har fortfarande pengar i företaget. Jag kan inte ge ett exakt datum, men vi kan fortfarande klara oss, säger han. “Vi pratar utöver några månader.”

Evergrande NEV varnade förra veckan för en “allvarlig brist på medel”, vilket gör att det sannolikt kommer att missa sitt redan. Försenade mål att starta massproduktion nästa år. Det närmaste allmänheten har kommit att se bilarna är de nio modellerna. Som den visade på en flashig utställning på bilsalongen i Shanghai i april.

NEVS grundades 2012 och köpte Saabs tillgångar ur konkurs innan. De stötte på egna ekonomiska svårigheter. Den stoppade produktionen av sin. Saab 9-3 under 2014 innan den ingick en skuldsanering som varade i nästan ett år.

Du kan också läsa: Sweden Aterinför Reseförbud

Evergrande investerade först i företaget i början av 2019 genom sin EV -arm, innan han drog sin andel senare samma år. Affären var en del av en förvärvsrunda på flera miljarder dollar av Evergrande grundare Hui Ka Yan när han inledde en ambitiös satsning på att ta om Elon Musks Tesla Inc. som världens största EV-tillverkare-ett mål som ser alltmer oåtkomligt ut när han kämpar för att rädda sitt skuldfyllda imperium.

Med tillstånd att tillverka bilar i Kina och en fabrik i Tianjin, vilar Tilk nu sina förhoppningar om att NEVS ska kunna spela en nyckelroll i Evergrandes ambition att äntligen få en bil till marknaden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.