Fortnite slutar i Kina.

Det mycket populära Battle-Royale-spelet, utvecklat av Epic Games, kommer att stänga av sin lokala kinesiska version den 15 november, enligt en uppdatering på sin hemsida.

Användare hindrades från att registrera sig för nya konton från och med den 1 november.

Epic gav inte en specifik anledning till varför det stängde av Fortnite i Kina.

“Fortress Night”, den kinesiska versionen av spelet, lanserades 2018 genom ett samarbete med utgivaren Tencent. Den Shenzhen-baserade teknikjätten är en betydande investerare i Epic och äger en andel på 40 % i företaget.

Spelet hade tekniskt sett aldrig en fullständig lansering i Kina. Istället var det spelbart i ett “test”-läge, exklusive vissa funktioner från huvudversionen som köp i appar. “Battle royale-genren har varit strikt reglerad i Kina,” twittrade Daniel Ahmad, senioranalytiker på Niko Partners. “De inhemska spelen som är godkända där har stora innehållsförändringar.”

Kina är känt för sitt hårda grepp över videospelssektorn. Spel måste gå igenom en strikt godkännandeprocess innan de rullas ut i landet, med västerländska titlar som ofta måste censureras kraftigt.

Tidigare i år introducerade Peking ännu strängare kontroller av spel, där regeringen begränsade tiden under 18 år kan spela online till bara tre timmar per vecka.

Epic Games är det senaste amerikanska företaget att böja sig ur Kina nyligen, eftersom landet inleder ett våldsamt regulatoriskt tillslag mot sin tekniska sektor.

Förra månaden sa det Microsoft-ägda sociala nätverket LinkedIn att det stänger sin lokala version i Kina på grund av en “betydligt mer utmanande driftsmiljö och större efterlevnadskrav.”

Företaget planerar att istället lansera en jobbsökningssajt i Kina – utan några funktioner i sociala medier.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.