Hur heta är icke-fungibla tokens (NFT), en blockchain-teknik som gör det möjligt att sälja unika samlarobjekt i spel? Tja, våra fyra paneldeltagare (tre av dem enhörningar) på NFTs och spel på GamesBeat Summit Next har samlat in 606 miljoner dollar under de senaste månaderna till en total värdering av mer än 6,5 miljarder dollar.

Hur blockchains enhörningar ser framtiden

James Zhang, VD för Concept Art House, modererade vår session om “The Future of NFTs and Games.” Hans företag samlade nyligen in 25 miljoner dollar på löftet om att göra kryptokonst för både spel och samlarkonst. John Linden, VD för Mythical Games, samlade in 75 miljoner dollar för fyra månader sedan och tog in ytterligare 150 miljoner dollar till en värdering av 1,25 miljarder dollar i en omgång förra veckan ledd av Andreessen Horowitz. Yat Siu, ordförande för Animoca Brands, samlade in pengar tre gånger i år på totalt 203,8 miljoner dollar till en värdering av 2,2 miljarder dollar. Och Jeff Zirlin, medgrundare av Sky Mavis, meddelade nyligen att företaget samlade in 153 miljoner dollar till en värdering på 3 miljarder dollar.

Bomtid

De är alla i epicentret för NFT:er och spel. NFT-marknaden exploderade i år, först med NFT-konstverk som använde blockchains transparenta och säkra digitala huvudbok för att unikt autentisera unika föremål. Detta etablerar digitalt ägande för spelare, och det tillåter dem att sälja sina spelkaraktärer med vinst, vilket möjliggör en ny affärsmodell för spel som kallas play-to-earn, där spelare tjänar belöningar. Vart och ett av företagen i sessionen drar nytta av den trenden. Och alla förväntar sig massantagande och störningar för spelets status quo.

Om du tittar på Google Trends kommer du att se att NFT:er började ta fart i februari och sköt i höjden efter att relaterad NFT-försäljning som digital konst och NBA Top Shot tog fart. Dapper Labs har nu sett försäljning och återförsäljning av dessa NFT:s överstigande $780 miljoner. I mars såldes ett digitalt NFT-collage av artisten Beeple på Christie’s för 69,3 miljoner dollar. Det låter så dumt. Populariteten för NFT:er har också avslöjat några allvarliga nackdelar i många bedrägerier där människor stjäl konst och säljer den som sina egna NFT:s. NFT-försäljningen nådde 1,2 miljarder dollar under första kvartalet, 1,3 miljarder dollar under andra kvartalet och hela 10,7 miljarder dollar under tredje kvartalet när spel som Axie Infinity tog fart.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *