Metaägaren Mark Zuckerberg har sagt att Instagram kommer att börja testa NFT:er denna vecka för att hjälpa skapare av onlineinnehåll lägga upp och tjäna pengar på sina digitala konstverk. VD för Meta Mark Zuckerburg har meddelat att Instagram kommer att börja testa icke-fungibla tokens (NFT) under den kommande veckan.

Vad är en NFT?

En NFT är en unik digital token krypterad med en artists signatur, som verifierar dess ägande och äkthet och är permanent fäst vid verket.

Allt digitalt som foton, videor, GIF, musik eller någon form av konstverk kan förvandlas till en NFT. Zuckerberg sa i en uppdatering på sin Facebook-profil, “Den här veckan börjar vi testa digitala samlarobjekt på Instagram så att skapare och samlare kan visa sina NFTs på sin profil.”

Han tillade, “Liknande funktionalitet kommer till Facebook snart, tillsammans med augmented reality NFTs på Instagram Stories via Spark AR så att du kan placera digital konst i fysiska utrymmen.” NFT-detaljer visas på Instagram på liknande sätt som taggade profiler och produkter, och kallas “digitala samlarobjekt”. Om du klickar på taggen visas detaljer som namnet på skaparen och ägaren. Mark Zuckerberg har meddelat att Instagram kommer att börja testa icke-fungibla tokens (NFT), med liknande funktionalitet kommer snart till Facebook.

Läs också: Bored Ape samlar in cirka 285 miljoner dollar i krypto i virtuell markförsäljning

Instagram-chefen Adam Mosseri har också bekräftat att en “handfull amerikanska skapare och samlare” kommer att ha möjligheten att visa tokens på sina flöden, berättelser och i meddelanden.

Han sa att det just nu finns ett antal olika sätt för kreatörer att tjäna pengar, men många av dem är oförutsägbara och förändras snabbt. Han tillade, “Vi tycker att en riktigt intressant möjlighet för en undergrupp av kreatörer är NFTs – idén att äga ett unikt digitalt föremål.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.