Globala hitspel Fortnite och Dungeon & Fighter (DnF) Mobile har tryckt på pausknappen på Kina, världens största spelmarknad, eftersom det har blivit allt svårare att få Pekings godkännande för deras lansering i landet.
Den amerikanska spelutvecklaren Epic Games sa på måndagen att de skulle avsluta sin treåriga “testning” av Fortnite, dess enormt populära skjutspel, i Kina den 15 november, eftersom den lokala partnern Tencent Holdings inte har kunnat få en licens för att officiellt lansera spelet i landet. I det nuvarande “testningsläget” är Tencent förbjudet att ladda spelare.
Samtidigt meddelade Nexon, en japansk-koreansk spelstudio, samma dag att de skulle lansera DnF Mobile i Sydkorea. Tencent, också en nyckelpartner till Nexon, hade planerat att lansera DnF Mobile i Kina i augusti 2020, men planen verkar ha blåst ur kurs då Peking har skärpt sin kontroll över spellicenser och innehåll.
Epics beslut att avsluta testerna i Kina och Nexons satsning på att hoppa över marknaden – för nu – innebär att Tencent, världens största spelbolag sett till intäkter, kan ha förlorat två av sina mest efterlängtade – och sannolikt lönsamma – titlar när Peking höjer sitt regelverk. press på branschen. Kinas spelregulator har inte utfärdat ett enda nytt spelgodkännande sedan slutet av juli, vilket lämnar många spelbolag i limbo.
Granskning av CFIUS hotar att nysta upp Tencents spelimperium
18 september 2020

“Nyheten att Fortnite, åtminstone för nu, drar ur kontakten för Kina och att DnF Mobile lanseras i Korea utan ett lanseringsdatum i Kina, återspeglar det svåra tillståndet för spelgodkännanden just nu i Kina”, säger Matthew Kanterman, senioranalytiker på Bloomberg Intelligence. “De här var båda bland de högprofilerade spelen som Tencent skulle ta in i Kina.” Encent avböjde att kommentera på tisdagen.
Utanför Kina har Fortnite cirka 80,4 miljoner aktiva användare varje månad, vilket avslöjades av ett amerikanskt domstolsdokument i juni 2020. Fortnite genererade 9,1 miljarder USD i intäkter under 2018 och 2019, enligt ett annat amerikanskt domstolsdokument. Tencent tecknade ett avtal med Epic Games, där de har en andel på 40 procent, för att publicera spelet i Kina redan 2018.
DnF Mobile sågs också som en bra satsning efter att PC-versionen av DnF, som Tencent publicerade första gången 2008 i Kina, bidragit med cirka 7 miljarder USD till den kinesiska internetjätten under de senaste två åren – vilket står för ungefär en fjärdedel av Tencents totala PC spelintäkter.
LÖRDAG
Inside China Tech Newsletter
Genom att skicka in samtycker du till att ta emot marknadsföringsmeddelanden från SCMP. Om du inte vill ha dessa, markera här
Genom att registrera dig godkänner du vår Villkor och Sekretesspolicy
Samtidigt finns det få tecken på att Peking är på väg att återuppta spelgodkännanden snart. Bloombergs Kanterman sa att “den karga uppgången av brist på nya utfärdade licenser” skulle kunna fortsätta ett tag eftersom prioriteringen för den kinesiska regeringen just nu är att implementera nya branschregler och kraven för befintliga titlar.
ByteDance spelstudio sägs säga upp dussintals anställda
22 oktober 2021
Mio Kato, grundare av Asien-fokuserade LightStream Research, sa att utländska spelutvecklare som Epic Games nu tvingas tänka om sina investeringar i Kina.
“Det faktum att Epic är villig att gå iväg efter en sådan testperiod betyder antingen att Kina nu är stängt för affärer för spel eller att Epic inte kände att det var värt det att investera i förändringar för att möta regulatoriska krav”, sa han i e-postade kommentarer till South China Morning Post.
Peking har identifierat spelberoende bland minderåriga som ett stort socialt problem som måste åtgärdas.
Regeringen skärpte reglerna avsevärt i september när den begränsade speltiden för minderåriga till endast tre timmar i veckan, till mellan 20.00 och 21.00 på fredagar, lördagar, söndagar och lagstadgade helgdagar. Granskningen av spelinnehåll – särskilt det som bedöms vara skadligt som överdrivet blod och våld – har också intensifierats.
“Det är allt tydligare att tillsynsmyndigheter [i Kina] menar allvar”, säger Kato.

 

2
8

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.