På lördagen tryckte många ungdomliga esportfans på en berömd bar längs Suzhou Creeks strand i Shanghai för att se sändningen av 2021 League of Legends världsmästerskapsfinaler i Reykjavik, Islands huvudstad.

Dessa fans var bland många andra över hela landet som stödde den kvällen Edward Gaming (EDG), en expertgrupp för e-sport i Shanghai, som gick upp mot Sydkoreas DWG Kia, den regerande mästaren en gång i det förflutna känd som Damwon Gaming, som vann titeln när den fullsatta kinesiska staden underlättade tävlingsfinalerna 2020.

Det innevarande årets fem-matcher stora showdown-finaler började klockan 20.00 granntid och avslutades runt klockan 1 på söndagen. Alla EDG-fans som applåderade, skrek och jublade under hela kvällen kompenserades med gruppens triumferande 3-2-resultat över sin motståndare.

EDG lyfte det önskade segerpriset Summoner’s Cup och hävdade poolens prispengar på totalt 2,225 miljoner USD, då sammankomsten utmanövrerade 21 olika grupper som deltog i det aktuella årets titelserie, vad som började den 5 oktober. EDG:s mid path-spelare, Lee “Scout “Ye-chan, fick det mest värdefulla spelarstipendiet för finalen.

Många ungdomliga esportfans samlades på en bar i Shanghai på kvällen den 6 november 2021 för att titta på finalen i det pågående årets League of Legends World Championship, som vanns av Kinas Edgar Gaming-grupp. Foto: Tracy Qu

Många ungdomliga esportfans samlades på en bar i Shanghai på kvällen den 6 november 2021 för att titta på finalen i det pågående årets League of Legends World Championship, som vanns av Kinas Edgar Gaming-grupp. Foto: Tracy Qu

“Ingen förutsåg att de skulle vinna”, sa esportfantasten Jasmine Lu, som såg titelfinalerna i sitt hem i Ningbo, en stad i östra Zhejiang-regionen. “I princip alla förväntningar sa att de skulle förlora matchen. Om jag ännu var på college, skulle jag definitivt ha ropat med andra [för att uttrycka tillfredsställelse för EDG:s seger]. Det liknar att du motbevisade alla cyniker.”

EDG, som riktade sig till Kinas League of Legends Pro League, visade sig bara vara den tredje e-sportgruppen från landet som vann den stora uppgörelsen, som den amerikanska designern Riot Games började underlätta 2011. EDG:s triumf följde FunPlus Phoenix 2019 och Invictus Spel 2018.

EDG grundades i september 2013 och grundades av esports storspelare Zhu Yihang. Han är äldsta barn till Hopson Development-arrangören Zhu Mengyi, som driver en av de fem största hemliga fastighetsorganisationerna i södra Guangdong-regionen.

LÖRDAG

Inside China Tech Newsletter

Genom att skicka in godkänner du att få visa upp meddelanden från SCMP. Om du inte behöver dessa, markera här

Genom att värva, samtycker du till vår Villkor och Sekretesspolicy

Medan EDG:s stora uppgörelse är goda nyheter för landets e-sportmarknad, kommer det när Kinas tre timmars videospelsbegränsning vecka efter vecka för spelare som är mogna under 18 faktiskt kan döda nationens strävan att förvandlas till en världsomspännande kraft att räkna med på detta område .

Edward Gamings Lee “Scout” Ye-chan har visat att han planerar att agera som den kinesiska e-sportgruppens mid path-spelare vid League of Legends World Championship-finalerna den 6 november 2021, som hålls i Reykjavik, Islands huvudstad. Foto: Riot Games genom Getty Images

Edward Gamings Lee “Scout” Ye-chan visas förbereda sig för att agera som den kinesiska e-sportgruppens mid path-spelare vid League of Legends World Championship-finalerna den 6 november 2021, som hölls i Reykjavik, Islands huvudstad. Fotografi: Riot Games med hjälp av Getty Images

National Press and Publication Administration, Kinas främsta vakthund för spel och olika typer av onlinemedier, gav i augusti ytterligare en standard som begränsar speltiden för spelare under 18 till någonstans i intervallet 20.00 och 21.00 bara på fredagar, lördagar, söndagar och lagligt. tillfällen.

Det skulle göra det nästan otänkbart för landets e-sportområde att rama in och förbereda sammankomster av spelare under 18 år, precis som att stödja dess växande hemmaodlade fanbas. Begränsningen kommer när e-sport kommer att introduceras som ett auktoritetsutmärkelsetillfälle vid Asian Games 2022 i Hangzhou, Zhejiang-regionens huvudstad.

Inom e-sport ses 18 nu som en erfaren ålder för en spelare i ljuset av det faktum att de flesta medlemmar överväger att gå i pension direkt i 20-årsåldern. Det är tveksamt om den kinesiska regeringen kommer att göra exceptionella planer för säkrade e-sportspelare under 18 för att få tillräcklig förberedelsetid. I en kinesisk berättelse som heter Little Giants, överlämnade 21-åriga Zeng Guohao sitt bordtennisyrke för att söka efter ett yrke inom e-sport. Hans förberedelser dag för dag sträckte sig regelbundet efter klockan 12.

Mycket står på spel för Kina inom e-sport, en marknad med förväntade inkomster som överträffar 165,1 miljarder yuan (25,8 miljarder USD) i år. Det inkluderar lön från spel, komp

editioner och marknadsföring.

Kinas tillgivenhet föraktar förhållandet till datorspel placerar området i blåsigt vatten

31 augusti 2021

EDG:s stora uppgörelse har startat många samtal på Kinas onlinemedia. Ett anslutet ämne på kinesiska mikrobloggningsscenen Weibo har setts 630 miljoner gånger med början på söndagen tidigt på eftermiddagen. “Vi är cheferna”, höll kontakten med en nöjd kund.

Faktum är att även Kinas statliga medier hoppade ombord med stor uppgörelse på söndagen. Statskontrollerade telesändare China Central Television porträtterade titeln som ett inslag i landets e-sportsindustri i ett Weibo-inlägg.

Kinas senaste Summoner’s Cup-vinst är förlitat på att stödja utvecklingen av den hemodlade esportmarknaden.

“Esports och datorspelsvisningar och investeringar i Kina är nästa nivå i motsats till de flesta [länder] i väst”, säger Chris Smith, upphovsman till marknadskonsultföretaget BIG Esports. “Det är iögonfallande med tanke på de solida tittarsiffrorna år efter år för League of Legends [världsmästerskapet] … att det är otroligt att vara ett fan i nationen och konkurrerar med alla konventionella spel i väst.”

Kinesiska esportklubbar räknar många stora skott och affärsfröknar som ägare. Wang Sicong, barn till den extremt rika personen Dalian Wanda Group-arrangören Wang Jianlin, driver den tidigare League of Legends-titelinnehavaren Invictus Gaming. Enorma tekniska organisationer, inklusive Bilibili och JD.com, äger dessutom skickliga esportgrupper.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *