Merav Michaeli

Transportminister och arbetspartiledare Merav Michaeli talade på fredagen med Sweden utrikesminister Ann Linde som ett led i ett försök att återupprätta relationerna mellan Sverige och Israel.

Förhållandet mellan de två nationerna har varit spänt under de senaste åren. Förra månaden talade utrikesminister Yair Lapid också med Linde. Den första dialogen mellan länderna sedan 2014. Då Israel stängde sina dörrar för svenska diplomater efter att dåvarande utrikesministern Margot Wallstrom. Efterlyste en undersökning av utomrättliga mord” på palestinier under 2014 Hamas-Israel krig. Du kan också läsa om Sweden ekonomi krymper mycket

“Vi pratade i morse med och fick sällskap av 16-åriga Alva för att markera nästa veckas internationella flickdag”, sa Michaeli.

Merav Michaeli

Internationella flickans dag är den 11 oktober, av FN förklarad för att öka medvetenheten om frågor om global ojämlikhet mellan kvinnor och män, inom områden som tillgång till utbildning, våld mot kvinnor, könsbaserad diskriminering och tvångsbarnäktenskap.

Tidigare i veckan godkände regeringen ett nytt jämställdhetsskåp med Michaeli i spetsen. Skåpet kommer först att börja ta itu med frågan om våld i hemmet. Som har sett en svindlande ökning av 800% av klagomålen under COVID-19-pandemin.

Två kvinnliga ministrar och en 16-årig ung kvinna från Sweden och Israel som pratar om nuet och en bättre framtid för oss alla. Ett bra sätt att börja helgen. Shabbat shalom, säger Michaeli

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.