Microsoft har släppt en ny onlinekurs, gratis för alla, som täcker grunderna för att göra spel mer tillgängligt.

LÄS MER: “Company Of Heroes 3” förhandsvisning för flera spelare: förbättrad men bekant
Kursen finns på Microsoft Learn-sidan och består av fem moduler. Den fyra timmar långa kursen syftar till att lära både nya och veteranutvecklare om olika vägar för att förbättra tillgängligheten inom spel.

The into, som berättas av programledaren för speltillgänglighet Kaitlyn Jones, säger: “I den här inlärningsvägen kommer du att introduceras till några grundläggande speltillgänglighetskoncept och lära dig mer om upplevelserna hos spelare med funktionshinder när de navigerar genom spel.” Hon fortsätter, “Du kommer också att lära dig om vikten av att samarbeta med spel- och handikappgemenskapen så att de kan hjälpa dina utvecklingsprocesser när du utvecklar mer tillgängliga upplevelser.”

Annons

Den första av de fem modulerna introducerar grundläggande speltillgänglighetskoncept. Detta inkluderar kärnelementen i spelupplevelser som påverkar tillgängligheten. Modulen innehåller också hur dessa element kan påverka upplevelserna av spel med syn-, hörsel-, rörlighets- och kognitiva funktionsnedsättningar.

Under de följande fyra modulerna strävar Microsoft efter att lära människor hur man samarbetar med spel- och funktionshindergemenskapen genom att identifiera metoder för att skapa de nödvändiga kopplingarna. Det kommer också att finnas avsnitt som täcker hjälpmedel för hårdvara och mjukvara och “vikten av att stödja dessa hjälpmedelstekniker när man skapar tillgängliga spelprodukter och upplevelser för alla målgrupper.”

 

Ytterligare moduler kommer att fördjupa sig i de bästa metoderna som utvecklare kan följa för att vägleda utvecklingen av spel och plattformar. Den pekar också på Xbox Accessibility Guidelines, en gratis resurs för utvecklare som ger en omfattande lista över bästa praxis.

Slutligen kommer kursen att täcka de bästa metoderna för att designa och utveckla hårdvara med tillgänglighet i åtanke. Detta inkluderar konsoler, headset, kontroller och andra inmatningsenheter.

Microsoft har nyligen visat sin skicklighet med Forza Horizon 5, hyllad för sitt stora utbud av tillgänglighetsalternativ.

Annons

I andra nyheter verkar det som att PlayStation kan slå samman PS Plus och PS Now till en kombinerad prenumerationstjänst.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.