Microsoft tillåter nu testare att få tillgång till en ny Xbox-app för Windows som avsevärt förbättrar spelinstallationsprocessen från Windows Store. Som vi rapporterade tidigare denna månad tillåter den uppdaterade appen PC-spelare att installera titlar i valfri mapp med obegränsad tillgång till spelfiler.

Det är ett alternativ som hjälper till att hantera många av huvudvärken med att installera titlar från Xbox Game Pass för PC, och det borde också betyda att du kan säkerhetskopiera spelfiler och återställa dem om det behövs. Tidigare tvingade Microsoft spel att installeras i en WindowsApps-mapp i roten av en enhet, och den var låst så att du inte kunde ändra filer eller fritt flytta runt dem.

Den uppdaterade Xbox-appen låter dig nu välja en plats, och om du har befintliga spel installerade kan du flytta dem till sekundära enheter. Jag har testat appen och framgångsrikt flyttat Forza Horizon 5, Gears 5 och Microsoft Flight Simulator till sekundära enheter. Jag har nu full åtkomst till dessa filer och mappar också.

Användare av Windows 10 och Windows 11 kan testa den nya Xbox-appen via Xbox Insider Hub-appen från butiken. Du måste gå med i “Windows Gaming”-förhandsvisningen i Xbox Insider Hub-appen för att få den uppdaterade Xbox-appen. Microsoft listar dock ett antal kända problem för denna tidiga utgåva, inklusive problem med att lansera vissa spel på externa enheter och ett antal spel som inte stöds ännu.

Du kan fortfarande inte lägga till spel som laddats ner från Windows-butiken till Steam, eftersom det verkar finnas ett behörighetsproblem som förhindrar det. Xbox-appen är fortfarande i förhandsvisning, så det kan vara en bugg som kommer att åtgärdas innan den är allmänt tillgänglig.

Hur som helst, installationer av Windows Store-spel blir äntligen mer Steam-liknande, efter år av problem och buggar för PC-användare. Om du har undvikit Xbox Game Pass för PC på grund av Windows Store, bör den här nya Xbox-appen ta bort en del av den associerade huvudvärken.

Läs också: Sverige löser Salmonellautbrott; groddar identifierade som trolig källa

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *