Epic Hero Battles, ett NFT-spel som försökte flytta 10 000 slumpmässigt genererade hjältar, har nästan utplånat internet efter att indieutvecklaren Dan Hindes anklagat det för att stjäla konst från hans spel, Wildfire.

EHB, som dyker upp under helgen, är ett annat kryptospel som, även om det inte riktigt var klart för lansering, redan erbjöd sig att sälja procgen-trollkarlar och sidekicks som NFTs i sina planerade hjältestridsdueller (eller, mer troligt, att sälja vidare på kryptomarknader). Men som Hindes snabbt märkte var det något väldigt bekant med nyckelkonsten som användes på spelets webbplats.

“Älskar att se att det du har lagt ner mest ansträngning på i ditt liv blir använt för ett techbrofödt planetförstörande pyramidspel”, skrev Hindes i en uppföljande tweet.

Misstänkt NFT-spel hittat konst

Som svar skrev EHB-utvecklaren att det var ett ärligt misstag och sa att den glömde att kontrollera konsten som hämtats från dess webbdev och att det inte skulle hända igen. Tyvärr varnade incidenten andra artister som fann att EHB hade hackat pixelkonst för sin utvecklingskarta och twitter-header (via Kotaku). Epic Hero Battles har sedan dess tagit bort sitt Twitter-konto – och medan dess webbplats fortfarande är aktiv har den tagits bort från alla konsttillgångar.

Skamlösheten i Epic Hero Battles stöld talar till en sanning bakom huvuddelen av NFT-projekt – att trots allt deras tal om att stärka artister, är kryptogemenskapen mer än glada över att stjäla från dem, till och med skrapa bilder från Twitter i försök att göra några (falska, online) kontanter. Det är en praktisk påminnelse om att NFT är ett miljömässigt fördömligt system som inte erbjuder säkerhet eller trygghet för artister, bara vinstpotential för de som är villiga att utnyttja kreatörer.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *