CD Projekt Red har klargjort att studion för närvarande inte har några planer på att ta spelet till Xbox Game Pass, trots rykten som tyder på att det kan vara på väg till prenumerationstjänsten.

Som svar på spekulationer (som rapporterats av VGC) om att spelet kan vara på väg till Game Pass, bekräftade CD Projekt Reds Global PR Director, Radek Grabowksi att så inte är fallet.

“Jag tänkte bara höra av mig för att säga att det inte finns några Game Pass-planer för Cyberpunk 2077”, bekräftade Grabowski på den sociala medieplattformen.

Inledande spekulationer om att spelet kan vara på väg till Game Pass dök upp efter att en nyligen publicerad marknadsföringsvideo för Xbox Cloud Gaming på konsoler verkade visa ett kort utdrag av spelet. Detta ledde till att folk tror att spelet kan komma till plattformen eftersom spelare som använder Cloud Gaming på konsoler för närvarande måste ha ett Game Pass ultimate medlemskap.

Även om Grabowskis kommentarer kan ha uteslutit all möjlighet för studion att ta spelet till plattformen inom en omedelbar framtid, betyder det inte nödvändigtvis att det aldrig kommer att vara tillgängligt på plattformen. Under åren har Microsoft lyckats ta med ett antal tredjepartsspel till Game Pass, vilket betyder att fans som hoppas på Cyberpunks ankomst till plattformen inte borde ge upp allt hopp än.

Som en del av firandet av Xbox:s 20-årsjubileum, grävde Microsofts chef för spelekosystem Sarah Bond nyligen in i ursprunget till företagets populära prenumerationstjänst och hur det ursprungligen sattes upp för att vara en videospelsuthyrningstjänst med kodnamnet Arches. I en intervju förklarade Bond att företagets beslut att återanvända Arches till den prenumerationstjänst vi nu känner som Game Pass kom delvis på grund av framgången för andra företag som anpassade liknande modeller som Netflix och Spotify.

Läs också: Microsoft firar 20 år med Xbox i hemlig stil

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *