En samling av omvälvande kvinnor hjälper e-sport att utvecklas här i Minnesota. Eagan-baserade version 1 deklarerade sin första helt kvinnliga grupp i september.

Adaptation 1 är en multiplattformskunnig spelförening som ägs av familjen Wilf, som gör anspråk på vikingarna, och finansiären Gary Vaynerchuk. Den upprätthåller fyra expertgrupper för e-sport.

Dess nya femmannagrupp heter Version X, och förenar damspelare från hela landet.

“Jag har i alla fall bara varit en lättsam spelare och för närvarande kommer jag från ingenstans mästare så jag liknade wow det här verkligen händer”, säger Katherine “Karra” Lee, en 16-åring från Chicago. “Det innebär en hel del i ljuset av det faktum att det inte finns massor av markerade grupper ännu.”

En ny spelgrupp för alla damer flyttar andra från sitt Eagan-basläger

KSTP-TV

Hon flyttade till Eagan förra månaden för att förbereda sig nära sina släktingar.

Kvarthundraåriga Kiara “Milkyway” Blue Kukilakilaokalani Makua, som har kämpat sakkunnigt med början omkring 2016, flyttade från Hawaii. Natalia “Natty” Jackson, 27, gick med i gruppen i kölvattnet av att nyligen gå vidare från University of Maryland. Rachel Lynn “Surge” Hang är en 25-åring från Detroit. Naomi Sauvola, 23, gick med i version X i kölvattnet efter att ha kämpat med ytterligare en grupp under ganska lång tid, CLG Red.

Blankett 1 ger gruppen logi, ett träningsrum och olika bekvämligheter på Vikings Innovation Center. De tränar tillsammans sex till sju timmar varje dag.

“Att spela med fem unga damer är verkligen fantastiskt eftersom vi som helhet verkligen samexisterar med varandra, vilket är viktigt”, säger Makua, som är gruppens pionjär i spelet. “Vi som en hel sorts tvärsnitt bra tillsammans så jag känner att vetenskapen finns där.”

Dessa damer tävlar i spelet VALORANT.

“Vi spände ner oss för det här,” sa Makua, som porträtterade gråtande när hon fick reda på att hon skulle skriva på med version 1. “Vi förbereder oss lite för varenda en av de andra kvinnliga grupperna som kan komma att fås senare.”

De går med i ett växande antal e-sportgrupper för damer. I mitten av 2021 skickade VALORANTs ingenjör Riot Games en förening som bara består av kvinnor, VCT Game Changers. 32 grupper tävlade i en Game Changers-tävling i höstas.

“Vi hade generellt planer på att spela i dam- och spelområdet, frågan är exakt hur”, säger Jake Trobaugh, version 1-chefen för esportteknik.

Han sa att föreningen är förklaringen till att deras förening format en grupp. Trobaugh porträtterade damer inom spel som “ett underbetjänat lokalområde.”

“Ruma, speldesignern som gjorde VALORANT gjorde en utmärkt sysselsättning med att uppfatta det, skulle jag säga,” sa Trobaugh. “De chanser de har gett dessa damer, det är exceptionellt till den grad att du ser unga damer flytta från olika matcher eftersom de behöver spela VALORANT.”

I en video som rapporterar föreningen sa VALORANTs verkställande producent Anna Donlon: “Förutsatt att vi behöver bygga en blomstrande seriös scen för VALORANT, vilket vi gör, måste vi utveckla nätverk där spelare kan tävla tillsammans på ett säkert sätt.”

Inuti deklarationen kopplade Riot Games till olika design för att lösa problem, inklusive badgering inne i spelet. Det är ett problem som kvinnliga spelare har avslöjat när de hanterar hela verksamheten.

“Inse att dessa unga damer verkligen har kämpat sig igenom ett fånigt mått av svårigheter,” sa Trobaugh. “Jag måste föreställa mig att det är unikt för vår grupp, men jag tror att det gäller för alla unga damer som just nu spelar på expertnivå. Det är verkligen svårt att hantera alla missöden som kommer av att försöka vara en kvinnlig expert. spelare, oavsett om det går in i en offentlig match och stöter på ett skrämmande mått av skadlighet eller kämpar mot en accepterad praxis som säger att det är sporadiskt för dig att investera x mått av energi på att repetera och vässa din konst.”

Game Changers-föreningen ger fler damer möjlighet att spela, enligt Makua.

“Jag kanske vill dela att om andra kvinnliga grupper har mycket hårt arbetande attityder och lägger ner massor av svårt arbete på det, så skulle de också kunna få den här chansen,” sa Makua. “Fortsätt helt enkelt och försök uppriktigt trots det faktum att det verkar vara riktigt besvärligt några gånger och förvirrat att fortsätta och fortsätta försöka […] Om att spela datorspel är en av deras entusiasm då, vid den tidpunkten, jag” Jag skulle behöva dem att fortsätta att sträva efter att göra det så att de kan ha en effektiv framtid inom e-sport.”

Även om de inser att de är goda exempel för andra som går med i spelet, rör dessa kollegor på samma sätt varandra.

“Smooth har massor av engagemang,” sa Lee. “När jag ser henne spela tar jag massor av anteckningar från henne eftersom hon är kunnig, hon liknar en karaktäristisk spelare och jag är helt enkelt en annan spelare som får saker och det är verkligen roligt att se henne.”

Makua reagerade, “Karra, du säljer dig själv för kort. Karra är en häpnadsväckande spelare [… ] Hon kommer att bli en av de bästa kvinnliga spelarna genom tiderna.”

Trobaugh erkänner lön för damspelare är som

ändå dröjer sig kvar bakom män.

“Lönesatserna fyller i e-sporter för damer i samma takt som de fyllde i e-sporter för män en lång tid innan när dessa titlar först började,” sa han. “Jag tror att du ser jämförbara riktningar för ersättningsutvecklingen så långt som år för år. Jag tror att det kommer att ta ett par år för den intensifierade ökningen att kompensera för förlorad tid och jag tror att det är en del av hur länge dessa associationer har varit vid liv.”

En ny Game Changers-tävling inkluderade en pool på $50 000, som är lika gammal som en prispott som presenterades för olika tillfällen.

Undersökning av könslöneskillnader i spelförändringar, men en utläggning som distribueras i Marquette Sports Law Review rapporterar att den normala livstidsinkomsten för de 100 manliga medlemmarna var flera gånger högre än kvinnliga medlemmar.

Information som samlats in av Currys PC World och Intel visar att 2020 tjänade den bästa kvinnliga e-sportspelaren $358 000 i absoluta belöningar i kontrast till den bästa manliga spelaren som tjänade $6,9 miljoner. Olika lokaler visar jämförbara avvikelser.

“Det är ett fall i taget, det är en föreningsförening,” sa Trobaugh. “Det finns damspelare och skickliga damspelare som tjänar mer än vissa män gör.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *