Vi är bara några dagar borta från starten av CES 2022 och de små strömmarna av tekniska nyheter rullar fortfarande in innan det officiella evenemanget. Den här gången är det Samsung, och teknikjätten delar ut ytterligare en av sina imponerande ultraböjda skärmar.

Odyssey Neo G8 är Samsungs (via VideoCardz) helt nya 16:9 böjda spelmonitor, som kommer att presenteras ordentligt under företagets CES-show. I linje med den utmärkta men dyra Samsung Odyssey Neo G9 Gaming-skärmen har den här skärmen samma intensiva 1000R-kurva men på en mindre 32-tumspanel. De flesta andra böjda monitorer är minst 1500R vilket är en avsevärd skillnad när de används personligen.

Den använder också samma Quantum Mini LED-teknik som ger Neo G9 den imponerande ljusstyrkan som når upp till 2 000 nits, vilket fungerar med vad Samsung kallar “Quantum HDR 2000”. Samsung hävdar att detta i kombination med hur ljusstyrkan kontrolleras ger skärmen branschens högsta fasta kontrastförhållande på 1 000 000:1 vilket ger fler detaljer och svartare svärta.

Det som är nytt med Odyssey Neo G8 är att det är en 4k-skärm som stöder en uppdateringsfrekvens på 240Hz och en svarstid på 1 ms. Samsung hävdar att detta är den första som kan göra det. Neo G9 Odyssey hade bara 5 120 x 1 440 eller “QHD Plus”-upplösning, medan Neo G8 har full 4k med 3 840 x 2 160. Den stöder också AMD:s FreeSync Premium Pro och Nvidias GSync, som du kan förvänta dig för en spelmonitor som förmodligen kommer att kosta lika mycket som den här.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.