The Twilight Saga: New Moon, vanligen kallad New Moon, är en amerikansk romantisk fantasyfilm från 2009 baserad på Stephenie Meyers roman från 2006 New Moon.

Det är den andra filmen i filmserien The Twilight Saga och är uppföljaren till 2008 års Twilight. Summit Entertainment satte grönt på uppföljaren i slutet av november 2008, efter den tidiga framgången med Twilight. Filmen är regisserad av Chris Weitz och har Kristen Stewart, Robert Pattinson och Taylor Lautner i huvudrollerna och återupptar sina roller som Bella Swan, Edward Cullen och Jacob Black. Melissa Rosenberg, som lämnade in ett utkast till filmmanuset under öppningshelgen av Twilight, återvände också som manusförfattare för New Moon. Du kan också se hela filmen Twilight härifrån.

 

Filmningen började i Vancouver i slutet av mars 2009, och i Montepulciano, Italien i slutet av maj 2009. Filmen släpptes den 20 november 2009 i de flesta länder och satte inhemska kassarekord som den största midnattsvisningen, med 26,3 miljoner dollar, som ersattes av uppföljaren Eclipse. Detta ledde till den högsta endags brutto, inhemsk brutto på en öppningsdag, med $72,7 miljoner, tills den slogs 2011 av Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, som tjänade $91,1 miljoner, med nästan $20 miljoner. Dessutom öppnade New Moon med den tredje högsta inhemska öppningshelgen sedan 2002 och samlade in totalt 142 839 137 USD. Filmen blev också den mest inkomstbringande filmen som släppts av Summit Entertainment, och var den bredaste oberoende utgåvan, och spelade på över 4 100 biografer i sin teateruppgång, tills den överträffades av The Twilight Saga: Eclipse.

New Moon släpptes på DVD och Blu-ray Disc den 20 mars 2010 till midnattssläppfester. Från och med juli 2012 har filmen tjänat in i Nordamerikansk DVD-försäljning, och sålt mer än 8 835 501 enheter,varav fyra miljoner såldes under den första helgen, vilket slog Twilights 3,8 miljoner sålda enheter under de första två dagarna. Filmen mottogs väl av fansen, men fick generellt negativa recensioner från kritiker.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.