STOCKHOLM: Ericsson sa i måndags att de förvärvar den amerikanska molnbaserade kommunikationsleverantören Vonage, i det svenska företagets största förvärv på senare tid då det breddar sin verksamhet bortom sin traditionella telekommunikationsutrustningsverksamhet.

Affären på 6,2 miljarder (5,5 miljarder euro) är en del av Ericssons strategi att utöka sin närvaro inom trådlösa företag och bredda sitt globala utbud, sa företaget.

Erbjudandet godkändes enhälligt av Vonages styrelse, stod det.

Ericsson är en av världens största tillverkare av telekomutrustning och kämpar mot Kinas Huawei och finska Nokia inom områden som 5G-nätverk.

Vid 21 dollar per aktie representerar erbjudandet en premie på 28 procent över Vonages stängningskurs på tekniktunga Nasdaq-börsen på fredagen.

Vonage grundades 2001 och erbjuder IP-rösttelefoni och har de senaste åren utvecklat en molnbaserad kommunikationsplattform.

Företaget har 120 000 kunder, vilket ger en miljon utvecklare tillgång till dess API-gränssnitt som står för 80 procent av dess årliga försäljning på 1,4 miljarder dollar.

Läs också: Planer för ny återvinningsanläggning i Sverige

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *