Kryptoutvinning slår ganska hårt mot världen just nu. Oavsett om du försöker skaffa ett grafikkort för din nya spelbeast, eller bara bryr dig om miljön, har du förmodligen stött på problem med krypto.

I så fall är du inte ensam enligt Euronews. Direktörerna för Finansinspektionen och Naturvårdsverket, Erik Thedéen och Björn Risinger har uttryckt oro över landets förmåga att uppfylla klimatåtaganden.

Enligt direktörerna sköt kryptobrytningen i höjden i Sverige med flera hundra procent mellan april och augusti. Detta stämmer överens med vad vi har märkt på grafikkortsmarknaderna i Europa. Speciellt i Tyskland och Österrike där korten går till mer än dubbla rekommenderade priser, förmodligen mest för att bryta krypto.

De säger att den nuvarande brytningen av Bitcoin i landet använder lika mycket elektricitet som 200 000 vanliga hushåll, vi har sett några ganska förödande maktimplikationer själva när det kommer till transaktioner, så du kan se varför de är oroliga över att inte uppfylla sitt Parisklimat Avtalsmål.

De är inte de enda. Direktörer för de största finans- och miljötillsynsmyndigheterna i Sverige söker ett slut på proof of work crypto mining. Det är så många populära kryptovalutor som präglas och involverar matematisk problemlösning som använder mycket datorkraft. Det kan vara ett par hundra tusen hus värda energi som sparas bara i Sverige.

Elpriserna i Sverige är relativt goda och tack vare satsningar på förnybar energi lockar landet tyvärr till sig kryptobrytning. Detta kommer sannolikt att öka nu också, eftersom Kina förklarade kryptovalutor olagliga och många kommer att leta efter nya platser.

Direktörerna uppmanar också Sverige att sätta stopp för all ny kryptobrytning och att förbjuda alla företag som är inblandade i handel med eller investerar i kryptotillgångar från att hävda miljömässig hållbarhet, tack vare de enorma mängder energi som krävs.

Om du letar efter en ny spelrigg, kolla in våra Black Friday-erbjudanden. Lova bara att du inte bygger en kryptofarm först.

Läs också: Sveriges första kvinnliga premiärminister avgår timmar efter utnämningen

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *