Grand Theft Auto-videospelstillverkaren Take-Two Interactive sa i måndags att de kommer att köpa Zynga för 11,04 miljarder dollar i en kontant-och-aktieaffär som kommer att lägga till populära mobiltitlar som FarmVille under sitt paraply när efterfrågan på spelande på språng ökar. .

Affären, den största någonsin i branschen, kommer att skapa ett spelkraftpaket med ett marknadsvärde på nästan 30 miljarder dollar, som spänner över konsoler, PC och mobila enheter i en tid då fler människor spelar på sina smartphones.

Take-Two, även känt för äventyrsspelet Red Dead Redemption, erbjöd $3,50 i kontanter och $6,361 i aktier för varje Zynga-aktie, en premie på 64% till sista stängningskursen. Inklusive skulder är förvärvet värt 12,7 miljarder dollar.

“Det är en bombshell-affär. … Zynga var länge på listan över potentiella M&A-transaktioner inom videospelsbranschen”, säger Serkan Toto, VD för videospelskonsultföretaget Kantan Games.

“Take-Two tittar på branschkartan och säger “vi har i princip ingenting här.” Så många människor har förväntat sig att Take-Two skulle göra en stor affär inom mobil för att minska gapet med konkurrenter som Electronic Arts till exempel.”

Zynga-aktien steg med 45 % på måndagen, men var fortfarande en dollar och låg under erbjudandepriset, medan Take-Two föll med cirka 15 %.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.