Team Sweden tillkännage

Vinter -OS 2022 kommer snabbt, med bara några månader innan NHL -stjärnor strålar iväg till Peking, Kina för att tävla om sina respektive länder. Hockey Kanada meddelade nyligen att Sidney Crosby, Connor McDavid och Alex Pietrangelo var de tre första spelarna som valdes till sitt lag, och nu har Sverige tillkännagivit sina motsvarigheter. Mika Zibanejad, Gabriel Landeskog och Victor Hedman har utsetts till Team Sweden för spelen 2022.

Zibanejad har kanske inte nått de otroliga höjderna 2019-20 förra säsongen, men han är fortfarande en kraft för Rangers och projekten att bli Sveriges första linjecenter vid den kommande turneringen. Han gjorde 41 mål på bara 57 matcher under den COVID-förkortade säsongen för två år sedan.

Team Sweden tillkännager

Och kom tillbaka med tillräckligt starka 50 poäng på 56 matcher den senaste säsongen. I själva verket är center faktiskt en position med stor styrka för svenskarna den här gången. Med Elias Pettersson, Nicklas Backstrom, Mikael Backlund och William Karlsson alla starka kandidater att ta en plats i mitten.

De kommer inte att vara så dåliga på vingen heller. Med början från Landeskog som redan var suppleant för nationen vid OS 2014 när han bara var 21. Som född ledare har han representerat Sverige vid varje större evenemang. Inklusive U18 WJC, U20 WJC, världsmästerskap och VM.

Han tog hem ett silver som en del av den 2014-gruppen och har blivit en pålitlig. Poäng-per-spelare-spelare på NHL-nivå, kompletterar talang i världsklass och ger mångsidighet till alla laguppställningar.

Få NHL -fans skulle bli förvånade om Hedman fick kaptenen i Sverige. Men det skulle faktiskt vara ett intressant beslut med tanke på hans historia med det nationella programmet. Han lämnades från 2014-laget trots den uppenbara skicklighet han visade under den tidiga delen av sin karriär.

Med spelare som Johnny Oduya, Jonathan Ericsson och till och med 35-årige Henrik Tallinder som åkte till Sotji över honom.

På grund av den regelbundna slutspelsframgången i Tampa Bay Lightning har Hedman också gått till världsmästerskapet. Bara en gång sedan 2013 och tre gånger totalt, och pågår långa slutspel de flesta säsonger istället. Det blir hans första chans att representera sitt land vid OS, och han var ett självklart val den här gången.

Den första spelaren Team Sweden har valt är Tampa Bay Lightning -försvararen Victor Hedman. Detta bör inte överraska alls. Hedman är en tvåfaldig Stanley Cup-mästare, en Conn Smythe-vinnare och mottagare av Norris Trophy som NHL: s bästa försvarare. Det finns en mycket god chans att Hedman kommer att kaptena laget, men vi får vänta lite längre för att få veta det.

Team Sweden tillkännage

Nästa upp är Mika Zibanejad från New York Rangers. Det tidigare sjätte valet tog lite tid att nå sin fulla potential, men har dominerat under de tre senaste säsongerna. Zibanejad har vunnit guld med Sverige två gånger, en gång vid junior -VM (2012) och även vid VM i hockey (2018).

Avrundning av Sveriges tre första val är Gabriel Landeskog. Landeskog är nuvarande kapten för Colorado Avalanche och ett andra totalt val av laget 2012.

Du måste också läsa: Camp Lejeune Marines tränar

Han har vunnit guld med Sverige två gånger vid VM (2013. 2017). Sverige har inte vunnit en guldmedalj i hockey vid OS sedan 2006 i Turin då Mats Sundin fungerade som kapten. Det hade också en nedslående 5: e plats vid OS 2018, även om NHL -spelare inte deltog det året. 2022 kan vara väldigt annorlunda, eftersom Sverige kommer att ha en staplad lista från topp till botten fylld med NHL-stjärnor och välkända namn.

Varje deltagande land var skyldigt att deklarera tre spelare, medan hela “långlistan” med 55 potentiella namn kommer att skickas in den 15 oktober.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.