Den bärbara spelekonomin har varit i ett tillstånd av övergång under de senaste åren, och det har blivit väldigt svårt att förutse vad som kommer att komma direkt. Kina har haft ett eget arrangemang av anmärkningsvärda frågor, främst från landets sug efter att få kontroll över marknaden och ge större säkerhet och skydd till alla sammankomster.

Trots detta har den kinesiska mångsidiga ekonomin fortsatt att blomstra under de senaste månaderna. Förra året var en viktig för Kinas mångsidiga scen då bärbara applikationsdistributörer upptäckte nya folkmassor och undersökte nya mångsidiga publiceringskanaler, varav ett stort antal sätter djupa rötter – 681,7 miljoner bärbara spelare redovisades i Kina 2020. Att lägga till detta driver nationen dessutom vägen för bruttoinkomst, vilket representerar mer än 35% av mångsidiga spelinkomster världen över 2020.

Västerländska distributörer har observerat, men pågående administrativa nedslag har gett några få pauser. Hur kan hanteras för att dämpa en del av dessa bekymmer och hjälpa till med att öppna marknaden för globala speldistributörer?

Kinas främsta designers går världen över

Det tenderar att hävdas att kinesiska tekniska monster som Tencent och Netease verkligen har ansett att dessa är som en möjlighet och har agerat på lämpligt sätt genom att bidra och skaffa världsomspännande studior. Tencent ensam har lagt resurser till mer än 30 spelorganisationer, inklusive Roblox, Supercell, Riot och Voodoo.

Kinesiska distributörer som använde en världsomspännande teknik utökade sina inkomster med 36,7% år 2020 och ser mer inkomster i globala affärssektorer än i Kina. En del av detta fylls av distributörer som vänder sig bort från ISBN-begränsade spel med köp i applikationen (IAP) till fan-tillmötesgående tillåtna att spela (F2P) spel med professionella marknadsföringsanpassningsmodeller.

Med tanke på att bärbara spelmonster, till exempel, Zynga och Scopely håller en triumferande ekvation för spel-IP precis som tillräckliga tillgångar, finns det en öppning på utkik efter utveckling över flera steg. Ärligt talat är det ett drivande mål, men kan ändå ses som ett behov av att stödja kund- och inkomstutveckling.

Vad västerländska distributörer vinner på Kina

Distributörer som behöver åka österut ser hur kinesiska studior uppnåtts genom licensierad innovation (IP) som Journey mot väst i sina hemodlade affärssektorer. Zynga har tagit hänsyn till detta och gör stora intressen på marknaden med IP -titlar från Harry Potter och ett kommande Star Wars mångsidigt spel.

Kabams Marvel IP har också varit givande, med sitt F2P -spel Contest of Champions bäst de amerikanska graferna för godkända aktivitetsportabla spel. Kabam gick därför samman med Netease och begränsade spelet för den kinesiska marknaden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.