xbox årsdag

Den ursprungliga Xboxen, tillsammans med sin tjocka handkontroll (med smeknamnet The Duke) kom in på scenen för att konkurrera med Sony och Nintendo.

Konsolen var hem för spel som Halo: Combat Evolved och Forza Motorsport och ville visa att Microsoft kunde påverka spelvärlden.

Sedan den ursprungliga releasen har Xbox-konsolfamiljen gjort just det – etablerat sig som en stor aktör i en bransch som är värd uppskattningsvis 150 miljarder pund per år globalt.

Från “dödens röda ringar” som plågade ägarna av den populära Xbox 360 till “de betänkligheter som måste göras direkt efter lanseringen av Xbox One” – Phil säger att de har haft många problem att fungera.

Men de ojämna tiderna har spelat en stor roll i att företaget nådde denna milstolpe. “Utan tvekan har de erfarenheterna hjälpt oss, jag tror att vi lärde oss av allt”, säger han.

“Ibland när en stor framgång händer är det svårt att reda ut varför. Jag tror att det är lite lättare att ta reda på var några av misstagen var – när något inte går helt enligt plan.

xbox årsdag

“Jag mår bra av var vi är nu.”

Idag rapporteras Xbox Live – onlinetjänsten för spelbara versioner av konsolen ha mer än 90 miljoner månadsanvändare världen över.

De senaste versionerna av Xbox, Series X och S, är de snabbast sålda i företagets historia – även om det uppskattas av branschanalytiker att deras främsta konkurrent Playstation 5 har sålt mer.

De kommande 20 åren

När vi blickar framåt mot de kommande 20 åren, för att försöka hålla sig relevant med spelare över hela världen, säger Phil att mångfald är nyckeln: “Det är grundläggande för den resa vi är på.

“Jag tror verkligen att vi levererar vår kultur lika mycket som vi skickar vår teknik med varje produkt eller spel som vi lägger ut. Teamets kultur och deras levda erfarenheter syns i de produkter vi bygger.

“Som en privilegierad, äldre, vit man i teknikindustrin är jag inte den anomali. Jag inser Ska jag uppgradera mina det finns många privilegier som fått mig till den här positionen under åren.
Kommer Xbox Anniversary-eventet som startar idag att innehålla mer än bara det vanliga Microsoft-firandet?

Det är vad fansen frågar idag efter nyheterna om en överraskningstid för Halo Infinite Multiplayer.

Enligt ett nytt rykte kan Halo Multiplayer-åtkomst börja idag före hela spelets releasedatum den 8 december.

Dessa är fortfarande obekräftade rapporter som bör tas med en nypa salt, men det finns en chans att de kommer att bevisas korrekt.

Det skulle vara ett bra sätt att fira Xbox 20-årsjubileum med spelserien som bidrog till att befästa sin plats bland jättarna som SEGA, Nintendo och PlayStation.

xbox at 20 anniversary

“När vi tänker på vilken roll vi vill spela i världen, våra produkter och våra tjänster måste vi reflektera inåt i vårt team – det råder ingen tvekan om det.” För att hjälpa till att uppnå detta säger Phil att Microsoft offentliggör sina mål för mångfald och inkludering.

Det är ett drag som börjar bli populärt bland teknikföretag – Sony publicerar också en mångfalds- och jämställdhetsrapport. Enligt en ny rapport är Halo Infinite Multiplayer releasedatum planerat till måndagen den 15 november 2021.

Det skulle innebära att den skulle vara tillgänglig att spela mycket tidigare än kampanjen, som har ett lanseringsdatum den 8 december. Microsoft har faktiskt sagt att hela Halo Infinite-upplevelsen har ett officiellt släppdatum planerat till den 8 december, vilket betyder att det skulle vara en stor överraskning om något händer nästa vecka.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *