Så sent som i oktober var det meningen att framtidens spel skulle vara Slayer från Doom som dyker upp som en bonuskaraktär i Smash Bros, men den framtiden förnekades oss. När vi försöker plocka upp bitarna har företagsledarna i spelvärlden erbjudit en ny vision: NFT:er och blockkedjan, baby.

Men inte alla i C-sviterna i vår bransch hyllar det nya köttet ännu. Som rapporterats av Axios uttryckte Microsofts spelchef, Phil Spencer, en viss försiktighet över deras potential att vara “exploitativ”, och sa:

“Vad jag skulle säga idag på NFT, helt klart, är att jag tror att det finns många spekulationer och experiment som händer, och att en del av det kreativa som jag ser idag känns mer exploaterande än om underhållning.”

Xbox-chefen Phil Spencer

Spencer fortsatte dock med att förtydliga detta uttalande och mildra den negativa tonen, vilket indikerar en öppenhet för blockchain-integration i spel: “Jag tror inte att det är nödvändigt att varje NFT-spel är exploaterande. Jag tror bara att vi är på den där resan där människor kommer på det.” Denna resa för att ta reda på NFT:er kan kollidera med vår bredare resa här på rymdskeppet Jorden där någon fortsätter att bråka med termostaten.

Bortsett från de etiska frågorna om denna teknik, dessa uttalanden på chefsnivå skannas mindre som konkreta planer för vår bransch, och mer som steg i den intrikata uppvaktningsdansen mellan företag och deras investerare. Oavsett om de väljer att projicera tanken att de går all-in på NFT-spel för att ta del av spänningen i dessa modeord, eller väljer en mer oengagerande, försiktig attityd som Spencer, verkar ingen ge en övertygande beskrivning av hur denna teknik kommer att göra tv-spel bättre på något praktiskt sätt.

Det är mycket surr om NFT-spel just nu som en “framtidsvision”, men de kan lika gärna gå samma väg som 3D-TV, Steam Machines eller den första vågen av VR på 90-talet. Alla dessa framtidsvisioner var i slutändan inte menade att vara det.

När det gäller dig och mig, kommer historiens vindar att fortsätta att stöta oss utan mycket input från vår sida. Vi kan uttrycka våra åsikter och rösta med våra plånböcker, men dessa saker kommer bara att gå sin naturliga gång. Jag måste dock säga att om du tror att NFT-spel kommer att omdefiniera vår bransch inom det kommande decenniet, har jag en $64 000 png av en tecknad schimpans att sälja till dig.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *