NFT, eller “icke-fungibla tokens” är en unik icke-utbytbar enhet av data som lagras i en digital reskontra. Detta innebär att saker som bilder, musik och till och med föremål i spelet kan säljas till en specifik “ägare” som kan verifieras via blockkedjan.

NFT:er är en växande trend inom spelbranschen, med tungviktare för publicering som EA och Ubisoft som investerar i den flyktiga och miljöfarliga kryptovalutasektorn.

När han pratade med Stephen Totilo för Axios, uttryckte Xboxs Phil Spencer oro över rörelsen.

“Vad jag skulle säga idag på NFT, helt klart, är att jag tror att det finns många spekulationer och experiment som händer, och att en del av det kreativa som jag ser idag känns mer exploaterande än om underhållning,” sa han.

VGC på YouTube

Spencer fortsatte med att vägra att avskriva NFT:er helt och hållet och sa: “Jag tror inte att det kräver att varje NFT-spel är exploaterande. Jag tror bara att vi är på den där resan där människor kommer på det.”

Han fortsatte: “Jag tror att allt vi tittade på i vårt skyltfönster som vi sa är exploaterande skulle vara något som vi, du vet, skulle vidta åtgärder mot,” tillade han. “Vi vill inte ha den typen av innehåll.”

Den här nyheten är den senaste som kommer från en intervjurunda med Xbox-chefen för att fira 20 år med Xbox. Under en ny GQ-profil som publicerades på måndagen avslöjade Xbox-chefen att Microsoft uppmuntrar honom att tänka på en successionsplan.

“Det är klart, som någon som har varit här i 33 år har jag fler år bakom mig än framför mig”, sa han till GQ. “Men det här lagets livslängd, det här lagets hållbarhet, det finns inget som är viktigare för mig just nu än det.”

Spencer kommenterade specifikt succession och tillade: “Du bör göra det när du tänker på lagets långsiktiga hälsa. För att se till att laget är på en bra plats. Att kulturen i företaget är på en bra plats. Och att vi fattar rätt beslut om vem vi ska satsa på. Det måste överleva mig.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *