Seamus Blackley, en av skaparna och formgivarna av Xbox, sa att han fruktade att “det var över” när Xbox One släpptes 2013.

Seamus Blackley, en av skaparna och formgivarna av Xbox, fruktade slutet för varumärket när Xbox One lanserades. Xbox One kritiserades snabbt och hårt av spelare vid den första avslöjandet. Under sitt avslöjandeevenemang före E3 fokuserade Microsoft till stor del på underhållningsfunktioner, TV-program (av vilka mycket var ingenting i längden) och innehöll väldigt få spel. Även om det fanns spel på Xbox One E3-evenemanget, överskuggades alla av ett ganska invecklat DRM-system, obligatorisk Kinect-användning och en prislapp på 500 $. Det gick inte bra.

I december släppte Microsoft en ny Xbox-dokumentär i sex delar som gick igenom konsolens omfattande historia. Dokumentären var ganska högljudd om att Xbox Ones tidiga dagar var en lågpunkt för varumärket, och fastställde att den första avslöjandet var en total misständning. Saker och ting vände så småningom efter att Phil Spencer kom till som chef för Xbox, vilket resulterade i saker som Xbox Game Pass, bakåtkompatibilitet och massiva förvärv. Med det sagt fruktade många att Xbox i stort sett var ett dött varumärke när Xbox One släpptes.

Xbox-skaparen Seamus Blackley twittrade att han fruktade att “det var över” när Xbox One lanserades. Överraskande nog upprepade det officiella Xbox Twitter-kontot hans känslor i ett svar, vilket visar i vilken utsträckning lanseringen av Xbox One ansågs vara ett misslyckande. Det behöver inte sägas att det var mörka dagar för varumärket och det är ganska imponerande att Microsoft kunde göra comeback. Med nyheter som Rainbow Six Extraction som kommer till Xbox Game Pass dag ett, är plattformen en som står högt på den nuvarande marknaden.

Det är svårt att föreställa sig hur Xbox skulle ha överlevt om den inte hade avvikit från sin ursprungliga kurs. Det är möjligt att den ursprungliga iterationen av konsolen kunde ha fungerat i utförande om folk hade fått en chans att se den i aktion, men världen kommer aldrig att få veta det. Microsoft arbetade för att försöka fixa det som fansen hade problem med under några månader innan Xbox One lanserades. Man undrar hur annorlunda märket skulle ha varit om det hade fastnat med den utskällda konsolen i sin ursprungliga form.

Saker som att Xbox förvärvar massiva studior som Bethesda kanske inte har hänt i det fallet, och Xbox Game Pass kanske aldrig har blivit verklighet. Det är ett fascinerande “tänk om”-scenario, och ett som skulle ha haft enorma återverkningar på allt spelande. Ändå är Xbox här för att stanna och verkar ha navigerat sakkunnigt i det skakiga vattnet.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.